Print deze pagina

Kermit 2000

De Kermit is in 1992 geïntroduceerd als telefoon voor het Greenpoint netwerk. Motorola bracht de telefoon op de markt onder de naam Silverlink 2000.

Greenpoint was een digitaal systeem van het type CT2: Cordless Telephone type 2.
Omdat de naam Kermit een schending van eigendomsrechten bleek te zijn, veranderde PTT Telecom de naam later in Greenhopper.
De telefoon kan zowel met een privé- als met een openbaar basisstation samenwerken; vanuit een technologische optiek een fraai concept dat later vooral om commerciële redenen is verlaten met de introductie van de twee aparte systemen DECT en GSM.

Om het systeem goedkoop te houden, is in nagenoeg alle openbare netwerken uitsluitend het bellen vanaf de mobiele telefoon geïmplementeerd, alhoewel de CT2 standaard wel degelijk voorziet in de faciliteit "gebeld worden vanuit het openbare basisstation". Echter, juist deze functie maakt een mobiel communicatie netwerk duur, omdat in dat geval voor elke ingeschakelde telefoon voortdurend bijgehouden moet worden waar, d.w.z. bij welk basisstation, het toestel zich bevindt.
In 1993 komt Motorola met de Silverlink 2002 (Greenhopper 500), een toestel met een ingebouwde semafoon (pager) waardoor de gebruiker via het bestaande semafoon netwerk op een goedkope manier bereikbaar wordt. Handig, maar desondanks wordt Greenpoint overvleugeld door GSM (en DECT) en op 1 januari 1999 is het definitief over en uit met dit charmante systeem.


0354 reclame.jpg 0354.jpg

Aanvullende informatie

  • Fabrikant: Motorola
  • Materiaal: ABS
  • Bouwjaar: 1991
  • Provider: PTT Telecom
  • Type: CT2